Renske de Greef

Renske de Greef won afgelopen jaar met het scenario van de korte film Tienminutengesprek de Zilveren Krulstaart en de Mr Zee Best Screenplay Award van Shortcutz Amsterdam, schrijft mee aan het derde seizoen van De Regels van Floor en haar stripbundel Waarom ik mensen niet in mootjes hak ligt momenteel in de winkel.

Ook haar boek Mammamorfose ligt inmiddels in de boekhandels.

Renske de Greef is schrijfster en scenariste. Naast schrijven tekent ze ook graphic columns en gaf ze een graphic novel uit genaamd Mammamorfose, die momenteel wordt bewerkt to filmscenario.
Ze won met het scenario van de korte film Tienminutengesprek de Zilveren Krulstaart en de Mr Zee Best Screenplay Award van Shortcutz Amsterdam, en schreef mee aan het derde seizoen van De Regels van Floor.

Renske begon op haar zestiende bij het jongerenmagazine Spunk.nl, schreef een jaar lang de wekelijkse column Lust , had een wekelijkse column in de Vlaamse krant De Morgen en publiceerde in 2005 een dubbelboek met haar beste vriend en ex-Spunk-hoofdredacteur Jan Hoek getiteld Ja/Nee: Geef me alsjeblieft aandacht/Laat me toch met rust.
In november 2007 komt bij uitgeverij Meulenhoff Renske’s eerste roman uit: Was alles maar konijnen, een grillig sprookje over eenzaamheid, contact en verlangen. In 2008 woont Renske een half jaar in Dar es Salaam, Tanzania, waar ze inspiratie opdoet voor de roman En Je Ziet Nog Eens Wat, over de subcultuur van vrijwilligerstoerisme, die in 2009 verschijnt.
Van 2010 tot 2013 had Renske een dagelijkse columnreeks in NRC Next.

Renske werkt momenteel aan een filmscenario.

Lees verderLees minder