Over ons

Copper en Co is een boutique agency en vertegenwoordigt sinds 2008 creatief talent op het gebied van film, series, (muziek)theater, televisie- en online content. Copper en Co is opgericht door Willemijn Tuip en wordt  versterkt door Timo Swart, Fleurien Sluis en Yfke Koolhaas. Samen adviseren en begeleiden zij zowel op zakelijk als persoonlijk vlak in iedere fase van een carrière.

Copper en Co verbindt talent aan opdrachtgevers en creatief talent aan elkaar. Met een breed netwerk en een flinke dosis ervaring helpt Copper en Co tevens bij het initiëren van projecten en samenwerkingen. De ambitie van Copper en Co is om te werken met en voor talent dat in hun kracht staat. Zodat zij op hun beurt kunnen inspireren en informeren óf puur verrassen en entertainen.
Copper en Co werkt vanuit Amsterdam maar begeleidt ook een selecte groep acteurs met ambities buiten de Nederlandse grenzen. Door strategische samenwerkingen in Engeland, Duitsland, België, Denemarken en de US kunnen zij Nederlandse acteurs met de juiste ambities en kwaliteit verder helpen om hun talent internationaal te ontplooien.

Copper en Co is initiatiefnemer en organisator van het internationale netwerkevent “Let Us Present Dutch Talent” en actief lid van European Talent Network, European Film Academie, de DAFF en de Nederlandse Agenten Associatie.

Ons team

Willemijn Tuip

Willemijn groeide op in Eindhoven en studeerde Publieksstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen vervulde ze aan de UvA nog een tijdje de functie van vakdocent Sociale Psychologie.
Haar carrière in de culturele sector begon achter de bar in Toomler, waar ze menig stand-up comedian en muzikant uit binnen- en buitenland de revue zag passeren. Ze ging er muzikale avonden en talkshows produceren en constateerde dat sommig talent buiten hun podiumkwaliteiten wel wat hulp zou kunnen gebruiken. Een zaadje was geplant. Ze werkte bij producenten IdtV en Redforest en er volgde een uitstapje naar Londen waar ze werkte achter de schermen bij een TV programma rondom Stand up Comedy.
De passie voor het ondersteunen van talent kwam boven drijven en ze begon met het vertegenwoordigen van talent op het gebied van film, televisie en theater bij Mover Shaker. Binnen deze organisatie deed ze ruime ervaring op en in 2008 richtte ze haar eigen bedrijf op om zich nog meer te kunnen focussen op het persoonlijk begeleiden van een selecte groep talent.
Zo ontstond Copper en Co, een boutique agency dat toonaangevend is binnen het vak.
Je kunt Willemijn herkennen aan haar rode haar, ongeremde positiviteit en plakbandverslaving.

Yfke Koolhaas

Yfke behaalde haar bachelor Theaterwetenschap aan de Uva en de master Cultural Economics and Cultural Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit.

Timo Swart

Fleurien Sluis