Damaris de Jong

Damaris de Jong is een veelzijdige actrice, performer en theatermaker. Geboren in 1998 in Nederland. In 2020 studeerde zij af van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Tijdens haar studie speelde in verschillende korte films. In haar stagejaar speelde ze bij de Toneelschuur in Het Zuiden (2020) dat helaas werd afgelast en bij Frascati Producties in Naar Ikea (2019), waar ze één van de twee hoofdrollen vertolkte. In het voorjaar van 2022 speelt zij Mamma Medea bij Theatergroep Suburbia.

Vlak na haar studie werd ze gecast in de nieuwe Nederlandse serie Follow de Soa (FDS), waarin zij de hoofdrol speelt. FDS is in 2021 op Videoland te zien.

Naast haar filmwerk heeft Damaris een muziektheatercollectief COLLECTIET. Zij speelden met hun eerste voorstelling GET SET RIOT! op de Parade (2019) en stonden met hun afstudeerwerk www.youcannotlockdownmyfantasies.com (2020) in de Volkskrant. In 2022 stonden ze met de succesvolle voorstelling La Misanthrope op De Parade. Ook maakte het collectief voor De Parade de kindervoorstelling Draakje.

Vanaf het voorjaar van 2023 is Damaris te zien in de Videolandserie Hockey Vaders.

Contact
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com

[lees verder]