Julie Boellaard

Julie Boellaard (geboren in Gaborone, Botswana) is actrice en theatermaker. In 2022 studeerde ze af aan de Acteursopleiding van de HKU.
Tijdens haar opleiding was ze al te zien bij Het Nieuw Utrechts Toneel en speelde ze in verschillende dans- en theaterproducties met de Poetic Disasters Club (onder de vleugels van Club Guy & Roni/NITE), waaronder de succesvolle voorstelling 'V' op Theaterfestival de Parade. Julie is ook te zien bij gezelschappen als Maas Theater & Dans, Girls in Woods en BonteHond.
Julie Boellaard (geboren in Gaborone, Botswana) is actrice en theatermaker. In 2022 studeerde ze af aan de Acteursopleiding van de HKU.
Tijdens haar opleiding was ze al te zien bij Het Nieuw Utrechts Toneel en speelde ze in verschillende dans- en theaterproducties met de Poetic Disasters Club (onder de vleugels van Club Guy & Roni/NITE), waaronder de succesvolle voorstelling ‘V’ op Theaterfestival de Parade. Julie is ook te zien bij gezelschappen als Maas Theater & Dans, Girls in Woods en BonteHond.
Tijdens haar opleiding volgde ze het makerstraject in samenwerking met Het Huis en Theater Kikker, waarna ze in eigen producties optrad. Haar meest recente werk is de locatievoorstelling MIMESIS in het Amsterdamse Bos. De voorstelling Maiks Open Mic won de CTF Publieksprijs, en haar komisch filosofische afstudeervoorstelling Illuminate Illusion werd geselecteerd voor Het Debuut (Via Rudolphi).
Julie is een veelzijdige en energieke actrice die zich persoonlijk verbindt met de rollen die ze speelt. Ze blinkt uit in fysiek spel, muzikaliteit en komische timing, terwijl ze ook kwetsbaarheid en diepte in haar personages brengt.
In 2024 speelt ze in de bekroonde korte film Sous Vide en zal in het voorjaar van 2025 te zien zijn in de telefilm van Isis Mihrimah Cabolet.
Lees verderLees minder