Lisa Smit

TO. www.tohuidekoper.nl;Anhkiet Duong;
Lisa Smit
Bekend van o.a.:
Kenau, Shocking Blue, Die Quellen des Lebens, TBS

Lisa Smit (Amsterdam, 1993) is een jonge, veelzijdige actrice. Ze was onlangs te zien in Project Orpheus en Kenau, en is op televisie te zien als Wendy in Dokter Deen.

FILM
Lisa maakt haar debuut in de telefilm Gezocht: Man (2005, regie Patrice Toye), maar haar echte doorbraak is als Liselore in De Griezelbus (2005, regie Pieter Kuijpers). Hierna volgt een rol in de psychologische thriller TBS (2008, regie Pieter Kuijpers), welke wordt bekroond met een Gouden Film voor meer dan 100.000 bezoekers. In 2010 speelt Lisa één van de hoofdrollen in de arthousefilm Shocking Blue (regie Mark de Cloe) en speelt ze in de One Night Stand Mijn Marko (2011, regie Sara Verweij), die op het Nederlands Film Festival in première gaat. In 2011 wordt Lisa gecast voor de Duitse speelfilm Quellen des Lebens in de regie van de beroemde Duitse regisseur Oskar Roehler. In 2014 is ze te zien in de speelfilm Jong (regie Colette Bothof) en naast Monic Hendrickx in de speelfilm Kenau van Maarten Treurniet.

TELEVISIE
Ook op televisie is Lisa veelvuldig te zien. Zo speelt ze een hoofdrol in de veelgeprezen comedyserie Willemspark, die in het voorjaar van 2007 door de VPRO wordt uitgezonden. In 2012 is Lisa voor het eerst te zien in de veelbekeken tv-serie Dokter Deen, waar ze de jongste dochter van Monique van de Ven speelt.  In 2013 is Lisa te zien in de NTR tv-serie Zusjes (regie Dana Nechushtan) en in de Veronica-serie Max & Billy's Drill Machine Girl (regie Iván López Núñez).

In 2008 wint Lisa de CosmoGirl 'Born to Lead Award' en haalt ze de shortlist voor beste actrice van de Rembrandt Awards.

CONTACT
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com

WEBSITE