Fockeline Ouwerkerk

Fockeline Ouwerkerk
Bekend van o.a.:
Moordvrouw, Het Toneel Speelt, Dance Dance Dance

Fockeline Ouwerkerk (1981) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Ze begint haar carrière met de Telefilm Staatsgevaarlijk en  speelt al snel een vaste rol in de tv serie Samen en de Co-assistent. Hierna volgen vele verschillende gastrollen in diverse tv series .

 Ze wordt in 2005 aangenomen bij het theatergezelschap Het Toneel Speelt waar ze naast o.a. Peter Blok, Gijs Scholten van Asschat en Mark Rietman speelt in producties als De Geschiedenis van de Familie Avenier, Expats, de Gijsbrecht van Amstel en King Lear.   

In 2015 besluit ze het gezelschap te verlaten om zich meer te richten op tv en film.

Ze speelt in een aflevering van de serie Van God Los en vanaf dat jaar heeft ze ook een hoofdrol in de populaire RTL-serie Moordvrouw die inmiddels zijn zesde seizoen in is gegaan.  

In 2014 is Fockeline te zien in de speelfilm Lucia de B. van Paula van der Oest ,  en in de met een Emmy bekroonde jeugdfilm Rabarber van Mark de Cloe.

Fockeline behaalt in 2015 de finale van het razend populaire RTL dansprogramma Dance Dance Dance en was dat jaar tevens te zien als Wendy in de serie Meiden van de Herengracht, in de serie Gouden Bergen en als Anna in de tv serie Volgens Jacqueline

In 2017 is Fockeline naast Moordvrouw te zien in de speelfilm Tuintje in Mijn Hart. 

WEBSITE