Yfke Koolhaas

Yfke behaalde haar bachelor Theaterwetenschap aan de UvA en de master Cultural Economics and Cultural Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit en begon, na een eigenaardige reeks bijbanen, tijdens haar studie bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau als assistent publiciteit. Al gauw kreeg zij meer taken toebedeeld en na bijna zeven jaar verliet ze het bureau vanuit de functie assistent boekingen en management.

In de laatste twee jaar bij het theaterbureau begon Yfke als zelfstandige zakelijk leider en producent in de sector podiumkunst. In die hoedanigheid, bij het produceren van een lunchtheaterproductie, moest er onderhandeld worden met Willemijn.
Zelfs ieder aan een andere kant van de tafel, beviel elkaars toon en werkwijze zodanig goed dat de dames besloten een samenwerking aan te gaan.

Sinds mei 2015 vertegenwoordigt Yfke haar cli├źnten als zelfstandige onder de vlag van Copper en Co.

Yfke typt 350 aanslagen per minuut, spreekt vloeiend Duits en heeft geen richtingsgevoel. En dan ook echt niet. Altijd net precies de verkeerde kant op gaan zou nog wel handig zijn, maar zelfs dat zit er niet in.