Rosa Kreulen

Rosa Kreulen is actrice en theatermaker. In 2022 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie met de voorstelling Dying Days. Ze liep stage in de voorstelling Mamma Medea van Theatergroep Suburbia. Datzelfde jaar speelde ze de hoofdrol in de korte film Suni (Bioscooprelease Amstelfilm en officiƫle selectie Nederlands Filmfestival 2022). Deze film schreef en regisseerde zij samen met Edward de Jong. In 2023 speelde ze in de klassenvoorstelling Koekoeksnest 10+ (Theater Oostpool) en vertolkte ze een van de hoofdrollen in de speelfilm De Laatste Ronde (KeyFilm, regie: Boris Paval Conen.) In de zomer van 2023 was Rosa te zien op theaterfestival de Parade met de door haar geschreven voorstelling IK GA NIET VOOR JE LIEGEN.

Rosa Kreulen is actrice en theatermaker.

In 2022 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie met de voorstelling Dying Days. Ze liep stage in de voorstelling Mamma Medea van Theatergroep Suburbia. Datzelfde jaar speelde ze de hoofdrol in de korte film Suni (Bioscooprelease Amstelfilm en officiƫle selectie Nederlands Filmfestival 2022). Deze film schreef en regisseerde zij samen met Edward de Jong.

In 2023 speelde ze in de klassenvoorstelling Koekoeksnest 10+ (Theater Oostpool) en vertolkte ze een van de hoofdrollen in de speelfilm De Laatste Ronde (KeyFilm, regie: Boris Paval Conen.) In de zomer van 2023 was Rosa te zien op theaterfestival de Parade met de door haar geschreven voorstelling IK GA NIET VOOR JE LIEGEN.

Naast speler ontwikkelt Rosa zich als schrijver. In februari was haar theatertekst Monster te horen bij een lezing in theater Bellevue. Dit jaar is ze geselecteerd door het COBO Fonds om haar eerste Tele-film scenario te schrijven.

Lees verderLees minder