Rianne van Rompaey

Rianne van Rompaey (1996) is een Nederlands topmodel. Op haar 18e wordt Rianne door Nicolas Ghesquière ontdekt en introduceert hij haar als new face in zijn eerste show voor Louis Vuitton in Parijs. Daarna gaat het hard met haar internationale carrière. Ze schiet campagnes voor topmerken als Chanel, Valentino, Miu Miu, Fendi, Versace, Marc Jacobs, Isabel Marant, Prada en Hugo Boss en loopt shows voor Versace, Victoria Beckham en Fendi. Internationaal krijgt ze lovende kritieken en onder de hoofdredacteur van Vogue Paris Emanuelle Alt staat Rianne ruim zes keer op de cover van de Franse Vogue. Alt zei in een interview over haar: ‘Rianne is niet alleen een schoonheid, ze heeft ook een geweldige persoonlijkheid. Ze is enthousiast, interactief en charismatisch.’ Naast de Franse Vogue staat ze op vele covers van de Vogue in o.a. Italie, China, Duitsland en uiteraard Nederland.

Rianne van Rompaey (1996) is een Nederlands topmodel.

Op haar 18e wordt Rianne door Nicolas Ghesquière ontdekt en introduceert hij haar als new face in zijn eerste show voor Louis Vuitton in Parijs. Daarna gaat het hard met haar internationale carrière. Ze schiet campagnes voor topmerken als Chanel, Valentino, Miu Miu, Fendi, Versace, Marc Jacobs, Isabel Marant, Prada en Hugo Boss en loopt shows voor Versace, Victoria Beckham en Fendi.

Internationaal krijgt ze lovende kritieken en onder de hoofdredacteur van Vogue Paris Emanuelle Alt staat Rianne ruim zes keer op de cover van de Franse Vogue. Alt zei in een interview over haar: ‘Rianne is niet alleen een schoonheid, ze heeft ook een geweldige persoonlijkheid. Ze is enthousiast, interactief en charismatisch.’ Naast de Franse Vogue staat ze op vele covers van de Vogue in o.a. Italie, China, Duitsland en uiteraard Nederland.

Ze is de favoriet van Grace Coddington, speelde de hoofdrol in de laatste shoot van Peter Lindbergh en stond als allerlaatste voor de lens van Karl Lagerfeld. Toen Lagerfeld haar in zijn laatste creaties aanschouwde zei hij dat het net was alsof zijn schetsen tot leven waren gekomen.

Nadat Rianne de kans kreeg om te acteren in het kunstproject I See You In Everything van Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin voor The Wall Street Journal, is ze om. Naast haar werk als topmodel maakt Rianne nu ook haar eerste stappen als actrice.

Lees verderLees minder