Leona Philippo

o.a. bekend van: The Voice of Holland, Hockeyvaders, Maestro Leona Philippo (Toronto,1979) is actrice, presentatrice, singer-songwriter en zangeres van Jamaicaanse komaf. Al tijdens haar opleiding aan het Rotterdams Conservatorium gaat ze naar Los Angeles om haar debuutalbum op te nemen. Na haar derde studiejaar besluit Leona in 1999 het Conservatorium te verlaten. Al snel wordt ze door de Nits gevraagd om mee te touren tijdens hun Wool Tour in 2000. Zo treedt ze op door heel Europa en staat zij met Arling & Cameron en Junkie XL in Tokio. Samen met producer Jonas Filtenborg neemt zij in 2007 onder de noemer Leona een nieuwe cd op. In 2010 bestormt Leona alle concertpodia in Nederland met nummers van de nieuwe cd Strut it.

o.a. bekend van: The Voice of Holland, Hockeyvaders, Maestro

Leona Philippo (Toronto,1979) is actrice, presentatrice, singer-songwriter en zangeres van Jamaicaanse komaf.

Al tijdens haar opleiding aan het Rotterdams Conservatorium gaat ze naar Los Angeles om haar debuutalbum op te nemen. Na haar derde studiejaar besluit Leona in 1999 het Conservatorium te verlaten. Al snel wordt ze door de Nits gevraagd om mee te touren tijdens hun Wool Tour in 2000. Zo treedt ze op door heel Europa en staat zij met Arling & Cameron en Junkie XL in Tokio. Samen met producer Jonas Filtenborg neemt zij in 2007 onder de noemer Leona een nieuwe cd op. In 2010 bestormt Leona alle concertpodia in Nederland met nummers van de nieuwe cd Strut it.

Als actrice is Leona op televisie te zien in verschillende tv series en in de bioscoopfilms Phileine zegt sorry. Johan en Wild Romance (2006, regie Jean van de Velde). Momenteel is ze te zien in de telefilm Dojo en Hockeyvaders. Ze won de tweede editie van The Voice of Holland in 2013 en deed mee aan het populaire programma De beste zangers van Nederland. Tevens won ze het tv-programma en dirigeerwedstrijd Maestro dat uitgezonden wordt bij de AVRO.

Als presentatrice werkte Leona mee aan het NPO programma Als ik je weer zie, presenteerde ze Night of the Proms in Ahoy en Ted X Woman. Naast haar werkzaamheden is Leona actief als ambassadeur voor Kinderfonds Mama’s.

Lees verderLees minder