Simon Heijmans

o.a. bekend van: De Brand in het Landhuis, Voor altijd duurt een jaar

Simon (‘s-Hertogenbosch, 1989) studeert al op 21-jarige leeftijd als acteur af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Begin 2019 maakte Simon de veelgeprezen podcast De Brand in het Landhuis voor NPO Radio 1 en de NTR. De podcast won later dat jaar de BNR Podcastaward.

Theater 
In het laatste jaar van zijn opleiding liep Simon stage bij Theater het Amsterdamse Bos (Don Q. Regie, Jeroen van den Berg), Matzer Theaterproducties (Alice, regie Madeleine Matzer) en in de Driestuiversopera (2011) bij het Nationale Toneel van Franz Marijnen. Direct na zijn opleiding speelt Simon Leonce in de voorstelling Leonce&Lena (2012) van Nina Spijkers. Verder speelt hij bij Het Toneel Speelt (King Lear (2012 en De Gijsbrecht van Aemstel (2014 en 2016) regie Jaap Spijkers) en BonteHond (Ik ben Ik, regie Thabi Mooi).In de voorstelling WarHorse (2014-2015, regie Drew Barr) speelt Simon een jaar lang de rol van Billy Narracot. Simon is ook te zien in de locatievoorstelling Toen wij van Rotterdam vertrokken (2015 en 2017) bij MAAStd, in regie van Floris van Delft. Deze voorstelling won de Zilveren Krekel. Verder was hij ook te zien als Glenn Greenwald in de voorstelling Snowden (2016).

Simon is Kompaan van gezelschap Kompagnie Kistemaker en is daar te zien in de voorstellingsreeks Missie Marquez (vanaf 2016, regie Karlijn Kistemaker). Deel 4, 5 en 6 van Missie Marquez werden al genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs, en voor deel 7, 8 en 9 wisten ze een volgende nominatie voor die prijs te verzilveren.

Simon schreef en speelde de voorstelling ‘Aan mij heeft het nog nooit gelegen’ voor Theaterfestival Boulevard 2015. In 2018 kwam Simon met zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Voor altijd duurt een jaar’ waarvoor hij wederom zowel tekst als spel op zich nam. Deze voorstelling werd door Theaterkrant.nl bekroond met een vijf-sterrenrecensie en zij omschreven ‘Voor altijd duurt een jaar’ als: ‘een voorstellig van een grote schoonheid (…) met veel talent gespeeld.’

Film en Televisie 
Op televisie was Simon te zien in onder andere Lijn 32 (2010, regie Maarten Treurniet), Feuten (2011, regie Laurens Blok), Flikken Maastricht (aflevering 67, 2012, regie Martin Schwab), Tessa (2015, regie Pieter van Rijn), De val van Aantjes (2013, regie Anne van der Linden), Dip (2015, regie Job Gosschalk) en Bitterzoet (2015, regie Idse Grotenhuis). In de film Nena (2013) van Saskia Diesing heeft Simon een gastrol en in 2017 is hij twee afleveringen te gast in Goede Tijden, Slechte Tijden (regie Charlotte Besijn).

Daarnaast is  Simon ook werkzaam als stemacteur en voice-over.

Contact
Yfke Koolhaas  |  yfke@copperenco.com

[lees verder]