Renske de Greef

Renske de Greef won afgelopen jaar met het scenario van de korte film Tienminutengesprek de Zilveren Krulstaart en de Mr Zee Best Screenplay Award van Shortcutz Amsterdam, schrijft mee aan het derde seizoen van De Regels van Floor en haar stripbundel Waarom ik mensen niet in mootjes hak ligt momenteel in de winkel.

Renske begon op haar zestiende bij het jongerenmagazine Spunk.nl, schreef een jaar lang de wekelijkse column Lust (gebundeld uitgegeven onder de titel Lust: liefde seks en bambihertjes en vertaald naar het Duits), had een wekelijkse column in de Vlaamse krant De Morgen en publiceerde in 2005 een dubbelboek met haar beste vriend en ex-Spunk-hoofdredacteur Jan Hoek getiteld Ja/Nee: Geef me alsjeblieft aandacht/Laat me toch met rust. Ook in 2005 verschijnt op Wereld Aids Dag Seks in Afrika: tongzoenen, flirten, rites en aids, met vijftig columns als een caleidscoop van seks in Afrika, geschreven door Renske tijdens een reis door vier Afrikaanse landen. Ook tekende Renske een wekelijkse column in NRC.

In november 2007 komt bij uitgeverij Meulenhoff Renske’s eerste roman uit: Was alles maar konijnen, een grillig sprookje over eenzaamheid, contact en verlangen. In 2008 woont Renske een half jaar in Dar es Salaam, Tanzania, waar ze inspiratie opdoet voor de roman En Je Ziet Nog Eens Wat, over de subcultuur van vrijwilligerstoerisme, die in 2009 verschijnt.

Van 2010 tot 2013 heeft Renske een dagelijkse columnreeks in NRC Next. De beste columns worden uitgegeven onder de titels Geen Paniek en Vraagstukken. Per 2015 maakt Renske onder de naam ‘Renske Stript’ een wekelijkse stripcolumn in NRC. Deze columns verschijnen in 2018 gebundeld met de titel Waarom ik mensen niet in mootjes hak.

Renske werkt in 2019 mee aan het derde seizoen De Regels van Floor en schrijft aan haar eerste graphic novel.

Contact
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com

[lees verder]