Raymond Thiry

Bekend van o.a.: Bankier van het Verzet, Penoza, Undercover

Raymond Thiry (1959) is een Nederlands acteur. Hij begon met theater in 1987 met de bekende groep Alex d’Electrique, met succes zowel in Nederland als in Duitsland.

Na jaren bij de VPRO te zien te zijn geweest in de populaire jeugdserie Roos en de Mannen, speelde hij in 2006 in de arthouse film Langer Licht van David Lammer, waarvoor Raymond een Gouden Kalf-nominatie ontving. In 2009 wint hij deze prijs voor z’n briljante werk in Oorlogswinter (regie Martin Koolhoven) en in 2015 voor Bloed, Zweet en Tranen (regie Diederik Koopal).

Raymond is bekend als Luther in de misdaadserie Penoza. Daarnaast speelde hij in de film Wolf, The Paradise Suite, en in de NL Oscar inzending van 2019 Bankier van het Verzet. In Duitsland is Raymond te zien in de Duitse tv film Der Amsterdam Krimi. In 2019 speelt Raymond ook in de succesvolle Netflix original serie Undercover

In Duitsland speelt Raymond de hoofdrol Maarten S. Sneijder in de tv film Todesfrist (2019) en Das Todesurteil (2021), gebaseerd op de bestseller van de Oostenrijkse schrijver Andreas Gruber.

In 2021 is Raymond te zien in de serie Doodstil, en in de telefilm Dwaalspoor.

Contact
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com

[lees verder]