Raoul Heertje

Raoul Heertje (1963) is comedian, programmamaker en schrijver.
Buiten de vele optredens in Nederland trad hij ook op in de VS en Groot Brittannië (o.a. Ruby Wax, Clive James en Jeremy Clarkson). Samen met zijn broer Eric is hij oprichter van stand-up gezelschap Comedytrain en comedyclub Toomler. Toen hun oorspronkelijke idealen werden verworpen door de nieuwe leiding verlieten ze hun geesteskinderen. Sindsdien is hij regelmatig te zien op de andere comedy-podia die Nederland inmiddels rijk is.
Hij was jarenlang teamcaptain van de nieuwsquiz ‘Dit was het nieuws’, onderzocht mediamechanismes in ‘Heerlijk eerlijk Heertje’ en presenteerde Wintergasten. Raoul publiceerde verschillende boeken (o.a. ‘Mark Rutte is Lesbisch’ ), en schreef o.a. voor Vrij Nederland, Sportweek en het NRC.
De afgelopen jaren volgde hij een opleiding screenwriting in New York , schreef en vertaalde hij toneelstukken en regisseerde hij diverse cabaretiers.

Raoul Heertje maakte afgelopen maanden samen met Frans Bromet de veelbesproken 8delige documentaire “Het Israel van Heertje en Bromet”.

Contact
Willemijn Tuip  |  willemijn@copperenco.com

[lees verder]