Karien Noordhoff

Karien Noordhoff wordt in 1978 geboren te Veendam en groeit op op een boerderij in Oost Groningen. Na de vooropleiding Theater in Groningen volgt ze de Toneelschool in Amsterdam waar ze in 2003 afstudeert.

Haar stage doorloopt ze bij toneelgroep De Appel in Den Haag in een grote rol in Roberto Zucco (regie Erik Vos). Daarna speelt ze bij ditzelfde gezelschap in Tantalus (regie Aus Greidanus) en maakt ze samen met collega actrices Marguerite de Braauw en Gaby Milder een eigen succesvolle voorstelling V-Snaar (regie Wannie de Wijn) die tevens ook op het Oerol Festival te zien was.

Op televisie was Karien te zien in series als Baantjer (2002), Grijpstra en de Gier (2003), Alex FM (2005), Rozengeur en Wodkalime (2006) en speelde ze twee seizoenen de vaste rol van Sabrina Santos in de populaire advocatenserie Keyzer en de Boer Advocaten (2006/2007).

In 2007 ontwikkelt ze samen met regisseuse Anne de Clercq een NPS Kort (Sarah en Hij) waar ze zelf o.a. de hoofdrol in speelt.

In 2008 was Karien te zien bij Het Nationale Toneel in de voorstelling De Graaf van Monte Christo en Hollandse Spoor (regie Johan Doesburg), speelde ze op de Winterparade en is ze bezig met de ontwikkeling van een eigen toneelvoorstelling.

In 2009 is Karien op het Nederlands Filmfestival te zien in de NPS Kort Met je Mooie Haren en speelt ze dit najaar de titelrol in het theaterstuk Cunera.

In 2010 is Karien Noordhoff te zien in de kinderseries De Avonturen van Kruimeltje en een jaar later speelt ze een vaste rol in de populaire kinderserie Vrijland van NL Film en TV BV.

In 2012 was Karien te zien in de hoofdrol in de populaire serie Van God Los en is ze naast haar tv werk te zien met Toneel at Home, een spannende theaterproductie in de regie van Nelleke Zitman (https://www.toneelathome.nl). In 2014 speelt Karien een gastrol in de tv-series Divorce en Heer & Meester en in 2016 was ze te zien in de tv serie Toon.

In 2017 was Karien te zien in de voorstelling Moskowicz van toneelgroep Maastricht en in de serie Over Eva.

Contact
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com

[lees verder]