Bart Rijnink

Bart Rijnink is acteur, componist, producer, zanger en hij kan ook aardig dansen. 

Na zijn afstuderen aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie werkte Bart als voor verschillende theatergezelschappen in samenwerking met regisseurs als Pieter Kramer, Timothy de Gilde, Dana Nechushtan, Erik Whien, Marcus Azzini, Frances Sanders, Geert Lageveen, Tom de Ket e.v.a.

Hij werd als acteur genomineerd voor een Musical Award en won samen met Timothy de Gilde drie keer de Zilveren – en één keer de Gouden Krekel voor zijn muziek in Bromance.

Bart is in verscheidene films en tv-series te zien geweest (Goedenavond Dames en Heren, Toon, Het Leven Is Vurrukkulluk, Baantjer het Begin, Heer en Meester, e.a.). Daarnaast is hij al jaar en dag vast acteur in sketches van Het Klokhuis (NTR).

Ook presenteert hij, samen met Geerke Catshoek, voor Het Klokhuis de podcast-serie ‘Onmisbare Uitvindingen’. Hiervoor schrijft, produceert en performt hij ook alle liedjes.

Als componist creëert Bart muziek voor (inter) nationale dans – en theatergezelschappen (Ballet Hispanico, Het Nationale Ballet, NNT, Toneelgroep Oostpool, DOX, De Toneelmakerij, Circus Treurdier, e.v.a.).

Daarnaast schrijft en produceert Bart veel losse liedjes voor Het Klokhuis en verschillende theater-artiesten. Bart heeft een aantal jaar een 6-koppige funk/R&B-band geleid genaamd ‘la Garçon’ waarmee hij op vele muziekfestivals en pop-podia optrad. Ook was Bart een seizoen lang te zien als acteur in het satirische TV-programma ‘Kanniewaarzijn’.

Nog voor zijn studie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie trad Bart al op in grote opera’s en musicals, haalde hij de finale van het Prinses Christina Concours met een eigen compositie en danste hij drie jaar lang bij de prestigieuze vooropleiding van Lucia Marthas. 

Contact
Yfke Koolhaas |  yfke@copperenco.com

[lees verder]