Bart Rijnink

Dit seizoen speelt Bart de titelrol in de voorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses van Theater Rotterdam, een rol die hij deelt met Wart Kamps. Verder maakt hij de muziek bij de voorstelling God? van Oostpool en ontwikkelt hij een project over Wolfgang Amadeus samen met Theater Rotterdam.

Bart Rijnink is acteur, muzikant en componist. Na een vooropleiding aan dansschool Lucia Marthas, studeerde hij in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Muziek
Bart werkte als componist al voor veel grote theatergezelschappen; Toneelgroep Oostpool, het NNT, Orkater, Het Nationale Ballet, e.v.a. Daarnaast componeerde hij meerdere muziekstukken voor internationale dansvoorstellingen van choreografe Anabelle Lopez Ochoa. Ook heeft Bart in de periode 2015 – 2018 een succesvolle funk-band gehad (laGarçon*), waarmee hij op veel grote festivals en podia stond.

Bart maakte in 2019 alle arrangementen voor de musical Marvellous en stond op Theaterfestival De Parade als componist, bandleider en muzikant bij Vrijdag&Sandifort in Concert. Hij componeerde de muziek bij de voorstelling Wat me niet breekt van DOX en arrangeerde muziek van Harry Bannink voor de voorstelling Het Bange Dierenbos van Theater Sonnevanck.

Film en Televisie
Bart is vast acteur in sketches van het Klokhuis (NTR) en speelde hij rollen in o.a. Goedenavond Dames en Heren,  Doris, Danni Lowinski,  Odds, Mees Kees en Toon 2. Ook maakte hij in 2016 deel uit van de cast van het tv-programma Kanniewaarzijn. In 2017 was hij o.a. te zien in de film  Het leven is Verrukkulluk van Frans Weisz en in 2019 had hij een rol in Baantjer: het Begin.

Theater
Bart vertolkte onder meer hoofdrollen in producties van het  Ro Theater,  Orkater, NNT, Amsterdamse Bostheater en Toneelgroep Oostpool, en speelde in 2018 in de zomerproductie van Carré de mannelijke hoofdrol in Het Pauperparadijs.

Van 2007 tot 2011 maakte Bart deel uit van gezelschap  De Fantasten en speelde hiermee in alle vlakke vloertheaters van Nederlands, als ook op alle theaterfestivals; De Parade, Lowlands, Oerol). Bart werd in 2007 genomineerd voor een Musical Award voor zijn (stage)rol in Doe Maar de Musical.

Stem
Bart spreekt regelmatig commercials in. Zo was hij de vaste stem van Eurojackpot, De Nederlandse Energiemaatschappij, Proefdiervrij en Autotrack. Op het moment is hij de stem van Schoonenberg.

Contact
Yfke Koolhaas |  yfke@copperenco.com

[lees verder]