Anna Raadsveld

Bekend van o.a. Goedenavond Dames en Heren, Riphagen, Get Lost!

Anna is een theater, tv- en filmactrice. Ze studeerde in 2014 af aan de Toneelschool in Maastricht en speelde nog voor haar afstuderen de hoofdrol in de film Lellebelle. Anna is o.a. bekend van de tv serie Goedenavond Dames en Heren, De Vloer op en de telefilm Get Lost!.  Anna is veelvuldig in het theater te zien.

Al op 17-jarige leeftijd maakt Anna haar acteerdebuut in de bioscoophit Timboektoe (2007) van Dave Schram. Vervolgens speelt ze een rol in de telefilm De fuik (2008, regie Mischa Kamp), en de veelgeprezen jeugdserie De Daltons, de jongensjaren (2008, regie Rita Horst).

Anna’s grote doorbraak als actrice komt als de rol van Belle in de door Pupkin Film geproduceerde telefilm LelleBelle (2010, regie Mischa Kamp). Hierna volgen, filmrollen in Smoorverliefd (2013, regie Hilde van Mieghem), Hoe Duur Was De Suiker (2013, regisseur Jean van de Velde) en de telefilm Get Lost! (2018, regie Mirjam de With). Tevens speelde ze de hoofdrol in de Nederlandse tv serie Goedenavond Dames en Heren (regie Rita Horst) en in de serie Riphagen (2016, Pieter Kuijpers).

Bij Toneelgroep Amsterdam was Anna te zien in de voorstellingen De Vrek, Othello en Opening Night in de regie van Ivo van Hove.Voor haar rol in de voorstelling Solness (regie Theu Boermans) ontving Anna in 2016 een nominatie voor een Colombina. Ook speelde ze haar droomrol van Masja in Tsjechov’s Een Meeuw (2017, regie Marcus Azzini) bij Toneelgroep Oostpool.Haar meest recente voorstelling GAS ontving landelijk lovende recensies en tourt nog tm eind 2019.

Contact
Willemijn Tuip  |  willemijn@copperenco.com

[lees verder]