Wendell Jaspers

Casper KosterHarm van de PoelHarm van de PoelHarm van de PoelMatzer TheaterproductiesCasper KosterWout Jan BalhuizenHarm van de PoelJoep Lennarts
Wendell Jaspers

 

Wendell is momenteel op toneel te zien in Ivanov bij Toneelschuur Producties, in regie van Nina Spijkers en in de film Quality Time van Daan Bakker (Pupkin; première IFFR 2017).

Vanaf de zomer speelt ze een rol in Geen Paniek!, een Nederlandse versie van Noises Off, als Zomerkomedie bij DeLaMar Producties.

THEATER 
Wendell Jaspers (Burundi, 4 maart 1980) studeerde in 2003 af aan de Fontys Academie voor Drama te Eindhoven. Al voor haar afstuderen, bouwde zij een ruime staat van dienst op bij de toneelgezelschappen De Wetten van Kepler en Growing Up in Public.

Na haar afstuderen speelde zij in verschillende producties bij het Nationale Toneel (Heksenjacht, Thuisreis en Entr’acte) en werkte zij veelvuldig samen met Madeleine Matzer (Tij, Knielen op een bed violen, Hokwerda’s Kind, Marilyn Monroe: Diamonds are a girls best friend en Kracht) en voor de productie BIEST met Jos van Kan.

Voor haar rol in Hokwerda’s Kind werd Wendell genomineerd voor de Colombina Toneelprijs.

Entr’acte bij het Nationale Toneel was de afstudeervoorstelling van regisseur Thibaud Delpeut. Na deze voorstelling gingen Wendell en Thibaud een langdurige en succesvolle samenwerking aan. Wendell speelde in de door hem geregisseerde voorstellingen Nacht, 4.48 Psychosis, Freule Julie (titelrol), Medea (titelrol), Caligula, Phaedra, Stad der Blinden en Een Soort Hades.

4.48. Psychosis werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2013.

Bij TA-2 (Toneelgroep Amsterdam en Toneelschuur Producties) speelde Wendell in het regiedebuut van Jacob Derwig (Kat op een heet zinken dak), bij Toneelgroep Oostpool in Tsjechov en Kwartet, en bij Zeelandia in Maat voor Maat op het Nazomerfestival 2017.

FILM & TELEVISIE
Wendell had rollen in Komt een vrouw bij de dokter, de televisieseries Overspel en Vuurzee, de korte films Come Spring en Now What?, de serie Rembrandt & ik, de speelfilm Cornea en de jeugdserie Kasper en de Kerstengelen (2016). 

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com

WEBSITE