Wendell Jaspers

TO. www.tohuidekoper.nl;Casper Koster;Harm van de Poel;Matter Theaterproducties;Wout Jan Balhuizen;Joep Lennarts
Wendell Jaspers

Wendell Jaspers (Burundi, 1980) studeert in 2003 af aan de Fontys Academie voor Drama te Eindhoven. Al voor haar afstuderen bouwt zij een ruime staat van dienst op bij de toneelgezelschappen De Wetten van Kepler en Growing Up in Public.

THEATER
Na haar afstuderen speelt Wendell in verschillende producties bij het Nationale Toneel (Heksenjacht, Thuisreis en Entr’acte) en werkt ze veelvuldig samen met Madeleine Matzer (Tij, Knielen op een bed violen, Hokwerda’s Kind, Marilyn Monroe: Diamonds are a girls best friend en Kracht) en voor de productie BIEST met Jos van Kan. Voor haar rol in Marilyn Monroe ontvangt Wendell een nominatie voor de Theo d’Or, en voor Hokwerda’s Kind wordt ze genomineerd voor de Colombina Toneelprijs.

Entr’acte bij het Nationale Toneel is de afstudeervoorstelling van regisseur Thibaud Delpeut. Na deze voorstelling gaan Wendell en Thibaud een langdurige en succesvolle samenwerking aan. Wendell speelt in de door hem geregisseerde voorstellingen Nacht, 4.48 Psychosis, Freule Julie (titelrol), Medea (titelrol), Caligula, Phaedra, Stad der Blinden en Een Soort Hades. 4.48. Psychosis wordt geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2013.

Bij TA-2 (Toneelgroep Amsterdam en Toneelschuur Producties) speelt Wendell in het regiedebuut van Jacob Derwig (Kat op een heet zinken dak), bij Toneelgroep Oostpool in Tsjechov en Kwartet, en bij Zeelandia in Maat voor Maat op het Nazomerfestival 2017. Verder is Wendell dat jaar te zien bij Toneelschuur Producties in Tsjechov’s Ivanov (2017, regie Nina Spijkers) en in de zomerkomedie Geen Paniek! (2017, regie Antoine Uitdehaag) van het DeLaMar Theater.

FILM & TELEVISIE
Naast het theater is Wendell ook veelvuldig op het witte doek te zien. Zo heeft ze onder andere rollen in Komt een vrouw bij de dokter, de televisieseries Overspel en Vuurzee, de korte films Come Spring en Now What?, de serie Rembrandt en ik, de speelfilm Cornea en de jeugdserie Kasper en de Kerstengelen (2016). Daarnaast is Wendell te zien in de film Quality Time (première IFFR 2017, regie Daan Bakker).

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com

WEBSITE