Wart Kamps

TO. www.tohuidekoper.nl;Marlijn Doomernik;Jeroen Hofman;stillfotografie Missie Aarde;René Castelijn;
Wart Kamps
Bekend van o.a.:
De Zere Neus van Bergerac, Missie Aarde, Rooyackers,Kamps&Kamps

Acteur Wart Kamps (Utrecht, 1977) was onlangs op televisie te zien in Missie Aarde, en in het theater in de geprezen voorstelling De Gelaarsde Poes en in zijn eigen toneelvoorstelling De goede Richard III.

THEATER
Wart was bij het Ro Theater te zien in de familievoorstelling Moord in de Kerststal (2010-2011, regie Pieter Kramer) en als Cyrano in De zere neus van Bergerac (2014-2015, regie Arjan Ederveen), waarvoor hij in 2015 de zilveren krekel won (de prijs voor indrukwekkendste podiumprestatie in het jeugdtheater) en in 2016 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical.
Op Theaterfestival de Parade speelde Wart onder andere in De Souffleur (2008), Een pijnlijke avond met Rooyackers, Kamps & Kamps (2015), Debby’s Droom (2013) van Theo Nijland en in Liefde is een Slachtveld (2012), samen met Rogier Philipoom.
Hij richtte samen met z’n broer Tim Kamps en Bor Rooyackers de cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps op, waarmee ze in 1998 de jury – en publieksprijs op het Amsterdam Kleinkunstfestival wonnen. Het trio maakte zes succesvolle voorstellingen, waarna Wart nog twee voorstellingen met zijn broer maakte onder de noemer Kamps & Kamps (tourneeplanning Hummelinck Stuurman Theaterbureau).

Wart was onlangs te zien in De Gelaarsde Poes van het Ro Theater als James Blond en Truus van de Molen en tourde in het najaar van 2016 langs de Nederlandse theaters met zijn eigen toneelvoorstelling De goede Richard III (tourneeplanning Alles voor de Kunsten). Onlangs stond hij in het theater met Into the Woods (2017, regie Gijs de Lange).

TELEVISIE & FILM
Voor Humor TV ontwikkelde Wart samen met Tim De Omgekeerde Talkshow: een online interviewkomedie waarin ze elke keer door een andere gast werden ondervraagd.
Op televisie en het witte doek was Wart te zien in de serie Van God Los (2011, regie David Lammers), Mooiboys (VPRO, 2013), De kookmytheshow (VPRO 2013), Loenatik te Gek! (2014, regie Johan Timmers) en Bennie Stout (2011, regie Johan Nijenhuis) en Jeuk (2016, aflevering Godfather of Drugs).
In de bejubelde sciencefiction-komedie Missie Aarde (2015-2016, regie Tim Kamps) vertolkt Wart de rol van Kapitein Bram.

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com