Tom van Kalmthout

Tom van Kalmthout
Bekend van o.a.:
Rundfunk

Acteur Tom van Kalmthout was onlangs te zien in de geprezen voorstelling De Gelaarsde Poes, de telefilm Het Bestand en De Buitendienst. Sinds 2011 is Tom in de theaters en op televisie te zien met Rundfunk.

Tom (Den Haag, 1991) is in 2013 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA).

THEATER
In 2004 was Tom te zien in de voorstelling Wachten op Godot van het Nationaal Toneel (regie Jos Thie) en in 2010 in Human Cargo van de Toneelmakerij (regie Liesbeth Coltof). Bij het Noord Nederlands Toneel speelde Tom in 2013 de rol van Edwin in de voorstelling Don Juan (regie Dana Nechustan). In 2014 is Tom te zien in de Bellevue lunchvoorstelling Ik vertel het graag zo (regie Albert van Andel). Sinds 2011 vormt Tom samen met Yannick van de Velde het theatercollectief Rundfunk. Met hun debuutvoorstelling wonnen ze onder aandere de ITs Hits Tour en stonden ze in de finale van Cameretten. Ook stonden ze met Rundfunk op de Parade.

FILM & TELEVISIE
Tom maakte zijn speelfilmdebuut met een hoofdrol in de familiefilm Snuf de Hond in Oorlogstijd (2008, regie Steven de Jong). Hij speelde dezelfde rol in de voor televisie gemaakte opvolger Snuf de hond en de jacht op Vliegende Volckert (2008, regie Steven de Jong). In 2013 speelde Tom in een aflevering van de veelgeprezen misdaadserie Van God Los (Jongen, aflevering 'Loverboys', regie Anne Barnhoorn). Samen met Yannick van de Velde presenteert Tom in 2014 het NTR Schooltv-programma De Buitendienst. Sinds 2015 is Rundfunk ook op televisie te zien, eerst bij 3LAB en later ook bij de KRO-NCRV op NPO3. In 2016 was Tom te zien in twee afleveringen van de 3LAB-serie Punt UIT (Hidde, afleveringen 'Romy en Hidde' en 'Hidde en Elenora', regie Eefje Suijkerbuijk) en in de telefilm Moos (Freek, regie Job Gosschalk). Onlangs was Tom te zien in de telefilm Het Bestand (Toxic Vapor, 2017, regie Thomas Korhals Altes), naar de novelle van Arnon Grunberg.