Tom van Kalmthout

TO. www.tohuidekoper.nl;
Tom van Kalmthout
Bekend van o.a.:
Rundfunk

Tom van Kalmthout is de helft van het duo Rundfunk. In het najaar van 2019 gaat Rundfunk op tour met de tweede avondvullende theatervoorstelling getiteld Todesangstschrei en in het voorjaar van 2020 komt de film Jachterwachter uit, geschreven en gespeeld door het duo, geproduceerd door NL Film, regie Rob Lücker.

 

Rundfunk

Sinds 2011 vormt Tom samen met Yannick van de Velde het theatercollectief Rundfunk. Met hun debuutvoorstelling wonnen ze onder andere de ITs Hits Tour en stonden ze in de finale van Cameretten. Het duo maakte voorstellingen op de Parade en speelde een 95% uitverkochte theatertour (inclusief Carré) van de eerste avondvullende voorstelling Wachstumsschmerzen.

Tom en Yannick maakten eerder de veelbesproken, bejubelde en immens populaire televisieserie Rundfunkvoor 3Lab en KRO-NCRV.

 

Theater

Tom (Den Haag, 1991) is in 2013 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA), wasin 2004 te zien in Wachten op Godotvan het Nationaal Toneel (regie Jos Thie), in 2010 in Human Cargovan de Toneelmakerij (regie Liesbeth Coltof), in 2013 in Don Juan(regie Dana Nechustan), in 2014 in de Bellevue lunchvoorstelling Ik vertel het graag zo(regie Albert van Andel) in 2016 in De Gelaarsde Poes (regie Pieter Kramer) van het Ro Theater.

 

Film en televisie

Zijn speelfilmdebuut maakte Tom met een hoofdrol in de familiefilm Snuf de hond in oorlogstijd(2008, regie Steven de Jong) en speelde dezelfde rol in de voor televisie gemaakte opvolger Snuf de hond en de jacht op vliegende Volckert(2008, regie Steven de Jong). Samen met Yannick van de Velde presenteerde Tom in 2014 het NTR Schooltv-programma De Buitendienst

In 2016 was Tom te zien in twee afleveringen van de 3LAB-serie Punt UIT(regie Eefje Suijkerbuijk) en in de telefilm Moos (regie Job Gosschalk). In was Tom te zien in de telefilm Het Bestand(2017, regie Thomas Korhals Altes), naar de novelle van Arnon Grünberg.

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com