Tim Teunissen

Sebastiaan Frowijn
Tim Teunissen
Bekend van o.a.:
Amsterdams Kleinkunst Festival, ANNE, Het Klokhuis

Tim Teunissen (Leiden, 1992) is acteur. Hij studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA).

THEATER
Tijdens zijn opleiding speelde hij onder andere in de voorstelling De Drie Zusters in Bergen aan Zee (2013,regie van Hans Man in ’t Veld) die hij tevens hielp bewerken. Verder was hij zien in de Engelstalige educatievoorstelling Scars bij Theater Utrecht (2013, regie Nick Bruckman) en Afterparty bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau (2014, regie Michiel van Erp). Samen met Merel Baldé maakte hij een eigen vertaling/bewerking van Schnitzler’s 'Komödie der Verführung' getiteld Schuinsmarcheerders (2014, regie Paul Knieriem), waar hij zelf ook in speelde. Na zijn studie speelde hij in de werk-voorstelling Bij Nader Inzien (2014, regie van Ger Thijs) en deed hij meerdere projecten op de regieopleiding, waar hij onder andere de rol van Creon vertolkte in Jean Anouilh’s Antigone (regie Annett Jarewski). Recentelijk vertolte Tim de rol van Peter Schiff in de voorstelling ANNE (2015/2016, regie Theu Boermans), over het leven van Anne Frank.

Naast acteren schrijft Tim theaterteksten en scripts. Zo schreef hij bijvoorbeeld zijn eigen solovoorstelling Vluchten Kan Altijd (eindregie Pepijn Schoneveld), waarmee hij in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015 stond en door het land tourde. Ook is hij medeoprichter van Theatergroep Het Imperium wat in 2015 debuteerde met het project Radio Nimmerdal (2015), een live uitgevoerd hoorspel in theaterzalen.

TELEVISIE & FILM
Tim maakte zijn speelfilmdebuut in de boekverfilming van De Helleveeg (2016) geregisseerd door André van Duren, waarin hij de rol van Peer Portier speelt. Verder was hij op tv te zien in Het Klokhuis en deed hij meerdere projecten op de filmacademie.

In 2016 won Tim de persoonlijkheidsprijs van cabaretfestival Cameretten.

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com

WEBSITE