Tim Teunissen

Sebastiaan Frowijn Sebastiaan Frowijn Sebastiaan Frowijn Sebastiaan Frowijn
Tim Teunissen
Bekend van o.a.:
Amsterdams Kleinkunst Festival, ANNE, Het Klokhuis

Tim Teunissen (1992) is acteur. Hij studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA).

THEATER
Tijdens zijn opleiding speelde hij onder andere in de voorstelling De Drie Zusters in Bergen aan Zee (2013) onder regie van Hans Man in ’t Veld, die hij tevens hielp bewerken. Verder was hij zien in de engelstalige educatie-voorstelling Scars bij Theater Utrecht (2013) en Afterparty bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau (2014). Samen met Merel Baldé maakte hij een eigen vertaling/bewerking van Schnitzler’s 'Komödie der Verführung' getiteld Schuinsmarcheerders, waar hij ook in speelde, onder regie van Paul Knieriem.
Na zijn studie speelde hij in de werk-voorstelling Bij Nader Inzien onder regie van Ger Thijs (2014) en deed hij meerdere projecten op de regieopleiding, waar hij o.a. de rol van Creon vertolkte in Jean Anouilh’s Antigone.
Naast acteren schrijft Tim theaterteksten en scripts. Zo schreef hij bijvoorbeeld zijn eigen solo-voorstelling Vluchten Kan Altijd (eindregie Pepijn Schoneveld), waarmee hij in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015 stond en door het land tourde.
Ook is hij mede oprichter van Theatergroep Het Imperium wat in 2015 debuteert met het project Radio Nimmerdal, een live uitgevoerd hoorspel in theaterzalen.
Vanaf augustus 2015 vertolkt Tim de rol van Peter Schiff in de voorstelling ANNE van Theu Boermans.

TELEVISIE & FILM
Tim maakte zijn speelfilmdebuut in de boekverfilming van De Helleveeg (2016) geregisseerd door André van Duren, waarin hij de rol van Peer Portier speelt. Verder was hij op tv te zien in Het Klokhuis en deed hij meerdere projecten op de filmacademie.

IMDB
WEBSITE