Renske de Greef

TO. www.tohuidekoper.nl;
Renske de Greef
Bekend van o.a.:
Waarom ik mensen niet in mootjes hak, Lust, Spunk, En Je Ziet Nog Eens Wat

Renske de Greef tekent een wekelijkse column in NRC, won dit jaar met het scenario van de korte film Tienminutengesprek de Zilveren Krulstaart, schrijft mee aan het derde seizoen van De Regels van Floor en haar stripbundel Waarom ik mensen niet in mootjes hak ligt momenteel in de winkel.

Renske begon op haar zestiende bij het jongerenmagazine Spunk.nl, schreef een jaar lang de wekelijkse columnLust (gebundeld uitgegeven onder de titel Lust: liefde seks en bambihertjes en vertaald naar het Duits), had een wekelijkse column in de Vlaamse krant De Morgen en publiceerde in 2005 een dubbelboek met haar beste vriend en ex-Spunk-hoofdredacteur Jan Hoek getiteld Ja/Nee: Geef me alsjeblieft aandacht/Laat me toch met rust. Ook in 2005 verschijnt op Wereld Aids Dag Seks in Afrika: tongzoenen, flirten, rites en aids, met vijftig columns als een caleidscoop van seks in Afrika, geschreven door Renske tijdens een reis door vier Afrikaanse landen.

In november 2007 komt bij uitgeverij Meulenhoff Renske’s eerste roman uitWas alles maar konijnen, een grillig sprookje over eenzaamheid, contact en verlangen. In 2008 vertrekt Renske, samen met Jan Hoek, voor een half jaar naar Dar en Salaam in Tanzania om daar vooronderzoek te doen naar het opzetten van een tijdschrift over jeugdcultuur, bestemd voor toeristen. In 2009 komt haar nieuwe romanEn Je Ziet Nog Eens Wat uit, die is gebaseerd op haar reis naar Tanzania. 

Van 2010 tot ???heeft Renske een dagelijkse columnreeks in NRC Next en per ??? een wekelijkse stripcolumn in NRC. Deze columns verschijnen in 2018 gebundeld met de titel Waarom ik mensen niet in mootjes hak.

Renske werkt in 2019 mee aan het derde seizoen De Regels van Floor en werkt aan haar eerste graphic novel.

Voor meer info:www.renskedegreef.nl

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com