Renske de Greef

TO. www.tohuidekoper.nl;
Renske de Greef
Bekend van o.a.:
Waarom ik mensen niet in mootjes hak, Lust, Spunk, En Je Ziet Nog Eens Wat

Renske de Greef begon op haar 16e bij het internettijdschrift Spunk. Op haar 19e schrijft ze een jaar lang de wekelijkse column Lust, die later gebundeld als Liefde, Seks en Bambihertjes verschijnt, en meer dan 12.000 keer verkocht wordt. Ze krijgt de aanbieding om een wekelijkse column voor de Vlaamse krant De Morgen te schrijven en schrijft het boek Seks in Afrika naar aanleiding van reizen door Afrika. In 2005 publiceert ze haar eerste roman: Was alles maar konijnen. In 2007 volgt haar tweede roman: En je ziet nog eens wat, over de subcultuur van jonge vrijwilligers in Tanzania.

Vanaf 2010 schrijft ze een dagelijkse column voor nrc.next.

In 2012 komt er een speciaal eetboek uit met de naam Watertanden. Het boek beschijft op originele wijze de rol van eten in ons leven. Het project, dat tevens een gelijknamige expositie kreeg, ontwikkelde ze samen met  een eetontwerpster en een grafisch designer. In hetzelfde jaar verschijnt haar columnbundel Geen Paniek en werkt ze aan het filmscript van haar roman En je ziet nog eens wat.

In september 2013 komt haar nieuwste columnbundel uit bij Nijgh en van Ditmar met de titel Vraagstukken.

Sinds 2015 verschijnt in de zaterdagkrant van nrc.next iedere week een stripcolumn onder de naam Renske Stript; met de hand geschreven en getekende columns waarin woord en beeld elkaar perfect ondersteunen. In de zomer van 2017 verschijnt haar eerste stripboek Waarom ik mensen niet in mootjes hak; de eerste bundeling van deze stripcolumns.

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com