Merel Baldé

TO. www.tohuidekoper.nl;Shannon KanhaiShannon KanhaiCamilia Wijnmaalen;Anne van Zantwijk;Lieke Romeijn;Jou Oosterhof;Lieke Romeijn;
Merel Baldé
Bekend van o.a.:
Merol en Soldaat van Oranje

Merel Baldé (1991) is actrice en zangeres. In 2014 studeerde zij af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Tijdens haar studie speelde ze o.a. in de voorstelling Talloze Namen (2013) onder regie van Ruut Weissman en in de kerstvoorstelling Scrooge (2013, regie Ira Judkovskaja) van de Haarlemse Schouwburg. Als afstudeervoorstelling speelde ze met haar klas de voorstelling Schuinsmarcheerders (2014) onder regie van Paul Knieriem.

Na haar afstuderen speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in de succesvolle musical Soldaat van Oranje (2015-2016, regie Theu Boermans) en vertolkte ze de rol van jonge Wilhelmina in de voorstelling Kuyper & Wilhelmina (2015) van en met Helmert Woudenberg.

Merel is ook werkzaam in het Duitstalige gebied. Ze speelde in de zomer van 2017 in de Duitstalige voorstelling Die Hermannsschlacht (regie: Michael Schönert) aan de ZHDK, in Zürich. 

Naast het acteren schrijft en componeert Merel als MEROL Nederlandstalige popmuziek. In februari 2018 bracht ze haar eerste EP en videoclip uit. Met haar muzikale onewomanshows is ze zowel in het theater als op poppodia te zien. 

Volg Merol op Instragram en Spotify. En haar speellijst is te bekijken op www.merolmusic.nl

Merel is ook werkzaam als stemactrice bij SDI Media en Wim Pel Productions en heeft al verschillende animatieseries en films op haar naam staan.

Op televisie was Merel te zien in Het Klokhuis, Flikken Maastricht (2015) en in de internetserie Meisjes van Thijs (2012).

For international castings, see Merel on Spotlight.

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com