Marlijn Weerdenburg

TO. www.tohuidekoper.nl;Elmar Krop;Wikkie Hermkens voor LINDA.
Marlijn Weerdenburg
Bekend van o.a.:
Danni Lowinski, Miss Molly & Me, Soldaat van Oranje

Marlijn Weerdenburg (1983) is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en aan de opleiding muziektheater van het Brabants Conservatorium te Tilburg.

Tijdens haar studie tourt Marlijn met de voorstelling Verboden te Lachen van Herman van Veen door Nederland, België en Duitsland. Daarnaast maakt zij twee theatersolo’s waaronder Heimwee onder begeleiding van Paul de Munnik en Adelheid Roosen.

Ook speelt zij de rol van Dionne in de musical Hair onder regie van Marcus Azzini en speelt zij een rol in de voorstelling Vuil Kind van Stella Den Haag, welke in 2008 in reprise gaat.

In 2008 speelt zij verschillende muzikale theatervoorstelling met haar eigen band wederom onder begeleiding van Paul de Munnik. In de jaren die volgen is zij te zien en te horen in diverse muzikale theatervoorstellingen, concerten en neemt zij een kerstsingel op met de band Storybox, die zij o.a. ten gehore brengen in een optreden bij De Wereld Draait Door.

Vanaf 2010 vormt Marlijn samen met Helge Slikker de band Miss Molly & Me. Ze treden op tijdens de Uitmarkt, op theaterfestival Boulevard, het Fringe Festival, Eurosonic Groningen en nemen in 2011 hun debuutalbum Rewind and Say Hello op.

In 2011 speelt Marlijn tevens de rol van Charlotte in de uitermate succesvolle productie Soldaat van Oranje. In 2012 merkt LINDA. Miss Molly & Me op en doopt hen tot de huisband van het magazine. Hier is ook een maandelijks muzikale column aan verbonden. Eind 2012 tourt Miss Molly & Me langs de theaters in Nederland. Wegens succes volgt het volgende theaterseizoen een nieuwe voorstelling. In het najaar van 2013 brengen zij de cd Travelers uit, wederom gevolgd door een tournee.

Van 2013 tot en met 2016 is Marlijn te zien in de tv-serie Danni Lowinski, waarin zij de titelrol vervult. Tevens is zij dat jaar te zien als kandidaat van het succesvolle programma Wie is de Mol? en zal zij weer gaan touren met Miss Molly & Me.

In 2016 begon de zesdelige serie Marlijn: de dolende dertiger op NPO3, waarin ze op zoek ging naar 'antwoorden op de levensvragen van de dertigers van nu'. Daarnaast was ze te zien in de succesvolle dramaserie Petticoat (2016-2017, regie Pim van Hoeve en Thomas Korthals Altes) en presenteert ze de programma's Broodje Gezond en De Medicijnmannen bij de KRO-NCRV. Het meest recente programma waarin Marlijn te zien was, is het succesvolle Hotel Romantiek (KRO-NCRV)

CONTACT
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com