Jolanda van den Berg

Jolanda van den Berg
Bekend van o.a.:
Freddy, Leven in de Brouwerij, Black Out, ‘Who's Afraid of Woody Allen, 50 Tinten… De Parodie?’

Jolanda van den Berg (1981).

Na een opleiding tot grafisch vormgever richt Jolanda zich op het verwezenlijken van haar ambities als actrice. Ze studeert in 2004 af van de Frank Sander’s Akademie in Amsterdam en wordt direct na haar afstuderen in 2004 - onder regie van Dick Hauser - aangenomen voor de rol van Bleke Doortje in De Jantjes. Na deze productie speelt ze op het toneel o.a. in Ciske de Rat, ‘Who’s Afraid of Woody Allen’. 50 Tinten… De Parodie en NICO.

Ze werkte mee aan de kunstfilm Raw Footage/Scapegoats van Aernout Mik en speelde diverse (gast)rollen in Tv-series als: Groenland, Freddy leven in de brouwerij, Dokter Tinus, de Co-assistent, Gooische Vrouwen, Flikken Maastricht, en 13 in de Oorlog. In de bioscoop was Jolanda o.a. te zien in de Nederlandse speelfilms: Foeksia de Miniheks, Dik Trom, Black Out, Quiz en De Boskampies.

Naast acteren houdt Jolanda zich ook bezig met het schrijven en ontwikkelen van (nieuwe) voorstellingen, zoals ze in 2010 samen met regisseur, schrijver Sieta Keizer, het toneelstuk 'Sylvia, ik probeer me haar voor te stellen…' ontwikkelde en speelde. Een monoloog gebaseerd op het leven van schrijver en dichteres Sylvia Plath. In maart 2012 ging 'Who’s Afraid of Woody Allen’ in première. Samen met actrice Sytske van der Ster en regisseur Erik van 't Wout schreef ze het script voor deze muzikale voorstelling. *Het Parool: "In energieke ode aan Woody komt alles goed."

In 2016 ontwikkelde Jolanda met Sytske van der Ster de muziektheater voorstelling NICO, waarvan Hannah van Wieringen de tekst schreef. In een regie van Sytske nam Jolanda de titelrol op zich. NICO zal na een succesvolle speel- en ontwikkel periode op Theaterfestival Boulevard in 2017 weer worden hernomen.

Jolanda is sinds 2012 ambassadeur van Fight cancer.

Voor meer informatie: www.jolandavandenberg.com.

CONTACT
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com