Daniel Cornelissen

TO. www.tohuidekoper.nl;
Daniel Cornelissen
Bekend van o.a.:
The Normal Heart, Hartenjagers, Feuten

Daniel Cornelissen (Den Haag, 1989) is acteur. In 2012 studeert hij af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Al in 2004 speelt Daniel een kleine rol in de theatervoorstelling Wachten op Godot van het Nationale Toneel en speelt hij een aantal keer mee met de improvisatiecabaretgroep Op Sterk Water. Daarnaast presenteert hij het radioprogramma Wakkere Honden op RTV Rijnmond. In de jaren die volgen speelt hij onder andere een grote rol in de speelfilm Timboektoe van Dave Schram en speelt hij in 2 afleveringen van de dramaserie Roes.

In 2009 gaat Daniel naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Tijdens zijn studie speelt hij in diverse voorstellingen waaronder de voorstelling Kracht van Matzer theaterproducties en Liever geen oorlog met onder andere Paul de Leeuw en Jenny Arean. Verder maakt hij ook een aantal voorstellingen waaronder de solovoorstelling Johan, onder regie van Arjan Ederveen.

In 2012 speelt Daniel een hoofdrol in de korte film Flirt die tot de finale doordringt van de ‘Green Film making Competition’. Ook speelt hij wederom in een voorstelling van Matzer theaterproducties genaamd Valangst en studeert dit jaar af met de afstudeervoorstelling Delitto. Na het afronden van de Toneelschool speelt hij één van de hoofdrollen in de voorstelling Heilig Vuur van het Zuidelijk Toneel.

In 2013 speelt Daniel in de voorstelling The Normal Heart, geregisseerd door Job Gosschalk en in het najaar van 2013 is hij te zien in de speelfilm Feuten: Het feestje waarin hij één van de hoofdrollen vertolkt.

Begin 2014 wordt Daniel bij de Shortcutz Awards bekroond als beste acteur voor zijn rol in de korte film Flirt van Gabriel Bauer. Verder speelt hij dit jaar een grote rol in de voorstelling Anne van Theu Boermans en washij  te zien in de reprise van The Normal Heart. In 2015 speelt Daniel in de theaterproductie Galileo, speelt hij de hoofdrol in een nieuwe telefilm en zal hij dit najaar te zien zijn in een prachtige Nieuwe de la Mar Productie.