Daan van Rijssel

Daan van Rijssel
Bekend van o.a.:
Vet Kindercabaret, Flikken Maastricht

Daan van Rijssel (Den Haag, 1979) is acteur, zanger en theatermaker. Hij volgde zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

THEATER
Na zijn afstuderen in 2003 speelt hij in diverse toneelproducties (o.a. in Requiem voor een Zwaargewicht bij De Theater Compagnie), musicals (o.a. in Cabaret bij Stage Entertainment) en jeugdtheater producties (o.a. Schateiland bij Bos Theaterproducties en Matroos in de Doos bij Theater Terra).

Als theatermaker, muzikant (gitaar en mondharmonica) en zanger is hij verbonden aan het zelf opgerichte gezelschap Het Paleis voor Volksvlijt, waarmee hij twee jaar aansluitend op de Parade staat (Heute nog verdomme! (2005) en Spuitgasten (2006)). Met de band De Heren van het Hoge Woord staat hij die jaren ook op de Parade.

In 2010 sluit Daan zich aan bij het jeugd-theatergezelschap Vet Kindercabaret. Hiermee maakt hij in de periode 2010/’14 de programma’s Vet Kindercabaret: Nu Nog Vetter en aansluitend Vet Kindercabaret: Moddervet.

TELEVISIE
Op televisie is Daan o.a. te zien geweest in de Telefilm Zinloos en series als Gooische Vrouwen, Flikken MaastrichtVan Speijk, Dokter Tinus, De Deal en Moordvrouw.

In 2011 zond de VARA de documentaire Je Papa is je Vader Niet van Frank Evenblij uit (waarin Daan het hoofdonderwerp was) en daaropvolgend maakte Daan samen met bevriende acteur Oren Schrijver de voorstelling Wensvaders, het ontstaan van Daan.

Sinds 2009 is Daan ook werkzaam als stemacteur. Hij is inmiddels stem van diverse tekenfilmfiguren en voice-over voor meerdere commercials. 

WEBSITE