Daan van Rijssel

TO. www.tohuidekoper.nl
Daan van Rijssel
Bekend van o.a.:
André het Astronautje, B.A.B.S., Vet Kindercabaret, Flikken Maastricht

Acteur Daan van Rijssel was onlangs te zien in de televisieserie B.A.B.S. en in de voorstelling André het Astronautje.

Daan (Den Haag, 1979) is acteur, zanger en theatermaker. Hij volgde zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waar hij in 2003 aan afstudeerde.

THEATER
Daan heeft de afgelopen jaren rollen gehad in diverse toneelproducties. Zo speelde hij in 2003 in Requiem voor een Zwaargewicht (regie Mark Rietman) bij De Theater Compagnie, en speelde hij op het Butrini festival in Albanië met Oidipous (regie Corrina Manara). Het jaar daarna was Daan te zien in Midzomernachtsdroom (2004, regie Saskia Mees) en De Zevensprong (2004, regie Koen van Dijk). In 2005 speelde hij in twee voorstellingen van het Poldertheater: Geluk en De Voetbalmonologen (beide regie door Janwillem Slort). Als theatermaker, muzikant (gitaar en mondharmonica) en zanger is hij verbonden aan het zelf opgerichte gezelschap Het Paleis voor Volksvlijt, waarmee hij twee jaar aansluitend op de Parade staat (Heute nog verdomme! (2005) en Spuitgasten (2006)). Met de band De Heren van het Hoge Woord staat hij die jaren ook op de Parade. In 2006 had Daan een rol in de musical Cabaret (regie B.T. McNicholl) bij Stage Entertainment) en in 2007 was hij te zien in De Ring (regie Theo Franz). Seizoen 2007/2008 stond in het teken van Matroos in de Doos (regie Fons Merkies) bij Theater Terra, en het daaropvolgende seizoen was Daan te zien in Schateiland (regie Bruun Kuijt) bij BOS Theaterproducties. In 2009 speelde hij in Ik ben Nietsche! (regie Ton Vorstenbosch) bij de Toneelfabriek en in Tarator (regie Celil Töksos) bij RAST, waarmee hij het jaar daarna ook op De Parade stond). Daan speelde in dat jaar in Ik hield van Hitler (regie Kiek Houthuysen) bij de Toneelfabriek en sloot zich aan bij het jeugdtheatergezelschap Vet Kindercabaret. Hiermee maakt hij de programma’s Vet Kindercabaret: Nu Nog Vetter (2010/2011, regie Genio de Groot en Ramses Graus) en aansluitend Vet Kindercabaret: Moddervet (2012/2014, regie Dick van den Toorn en Victor van Swaay). Tussendoor speelde Daan in de voorstelling AEON: Niets zal vergaan (2010/2011, regie GerdJan Reijnders) bij de Toneelfabriek en maakte Daan, samen met bevriende acteur Oren Schrijver, de voorstelling Wensvaders: Het ontstaan van Daan (2011, regie Clinthy Tuijls en Rutger de Bekker). In 2016 en 2017 tourde Daan door het land met de voorstelling André het Astronautje van Senf Theaterpartners.

TELEVISIE & FILM
Op televisie is Daan onder andere te zien geweest in de telefilm Zinloos (2004, regie Arno Dierickx) en series als Gooische Vrouwen (2006, regie Wil Koopman), Voetbalvrouwen (2006, regie Hans Scheepmakers), Van Speijk (2007, regie Pieter van Rijn), Flikken Maastricht (2009, regie Pieter van Rijn), Dokter Tinus (2012, regie Pollo de Pimentel), De Deal (2014, regie Arno Dierickx), De Jacht (2015, regie Wil Koopman), Moordvrouw (2015, regie Marc de Cloe) en onlangs in B.A.B.S. (2017, regie Rita Horst). In 2011 zond de VARA de documentaire Je Papa is je Vader Niet van Frank Evenblij uit (waarin Daan het hoofdonderwerp was).

Sinds 2009 is Daan ook werkzaam als stemacteur. Hij is inmiddels stem van diverse tekenfilmfiguren en verschillende commercials.

CONTACT
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com

WEBSITE