Bart Rijnink

TO. www.tohuidekoper.nl;
Bart Rijnink
Bekend van o.a.:
Oostpool, Het Klokhuis en La Garcon

Bart Rijnink is acteur, muzikant en componist. Na een vooropleiding aan dansschool Lucia Marthas, studeerde hij in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Bart maakte van 2007 tot 2011 deel uit van gezelschap De Fantasten en speelde hiermee op de Parade, Oerol en in de theaters. Vervolgens werkte hij als acteur onder meer bij het RoTheater (Moord in de Kerststal, De Gelaarsde Poes) Orkater (Alice in Wonderland), het NNT (Don Juan), Het Amsterdams Bostheater (De Storm) en Toneelgroep Oostpool (Hoektand). Voor zijn rol in ‘Doe Maar de musical’ werd hij in 2007 genomineerd voor een Musical Award. Ook maakte hij met eigen gezelschap En Consorten 3 voorstellingen op Festival Boulevard. 

Als componist werkte Bart veelvuldig voor Toneelgroep Oostpool (oa Hard Candy, Bromance, Boiling Frog). Ook componeerde hij veel muziek voor choreografe Annabelle Lopez Ochoa bij o.a. het Nationale Ballet, BJM Dance Montreal, Ballet Hispanico, Hungarian National Ballet en werkte hij veelvuldig met theatergezelschap Circus Treurdier. 

Op tv is Bart iedere week te zien in sketches van Het Klokhuis en speelde hij rollen in o.a. Goedenavond Dames en Heren, Danni Lowinski, Doris, Odds, Mees Kees (de serie) en Toon 2. Ook maakte hij in 2016 deel uit van de vaste cast van het tv-programma Kanniewaarzijn. Binnenkort zal hij gaan draaien voor de film "Het leven is Verrukkulluk" van Frans Weisz. 

Bart heeft sinds 2015 z'n eigen 6 koppige band "laGarçon*" waarmee hij zijn theatrale muziek aan pop-publiek laat horen. Ze speelden hiermee op o.a. Concert At Sea, Solar Weekend, Georgies Wundergarten, Vondelpark Openlucht, De Parade, De Uitmarkt Amsterdam (main stage).

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com