Anne-Marie Jung

TO. www.tohuidekoper.nl;Hüsne Afsar;Marlous Dirks;Libelle 2013
Anne-Marie Jung
Bekend van o.a.:
Hallo Bungalow, Wie is de Mol?, "Ja hoor...Daar is ie Weer", Het Klokhuis

Anne-Marie Jung (1976) actrice en zangeres. Ze maakte vanaf haar 17de levensjaar al haar eigen liedjesprogramma’s en zong bij verschillende soul- en funkbands in en om Rotterdam. Zij trad op met het Metropole Orkest en maakte twee cd’s onder de naam Diva Rouge.

Maar ook het acteren lonkte. Ze besloot te studeren aan de Akademie voor Kleinkunst en na haar afstuderen in 2000 speelde Anne-Marie in de musical Tsjechov waarvoor zij werd genomineerd voor een Musical Award. Hierna volgden musicals als Foxtrot, Verdi e morto, Little Shop of Horrors, Assepoester, Nonsens en was zij te zien in de muziektheaterproductie de GVR van Roald Dahl.

In 2003 won Anne-Marie een Gouden Beeld (Nederlandse Emmy Award) samen met haar trio de Bifi’s voor hun gelijknamige comedy. Het jaar daarop toerden zij met hun muzikale voorstelling door het land.

Op de Parade was zij te zien naast Alex Klaasen in Het Betere Werk .

Als actrice is Anne-Marie regelmatig op tv te zien in Het Klokhuis als stoere r&b chick en was ze meer dan een jaar lang het personage Bianca in de populaire telenovelle Lotte op Tien. Ze speelde gastrollen in o.a. Jiskefet, De Jong Wil (van Wilfried de Jong), Daar Vliegende Panters en parodieerde o.a. de Andrew Sisters en Noraly Beyer bij het programma Koppensnellers. Ook spreekt ze stemmen in voor animatieseries.

In seizoen 2010/2011 is Anne-Marie te zien in een van de hoofdrollen van de succesvolle musical productie Petticoat bij Stage Entertainment waar ze door Andre van Duin wordt opgemerkt. Hij vraagt haar voor zijn nieuwe theatervoorstelling, en samen touren ze in 2011 met de voorstelling Ja hoor, daar is ie weer…

In 2012 wordt Anne-Marie onthuld als De Mol in het razend populaire programma Wie is de Mol. Ze is tevens meerdere afleveringen te zien als kandidate in de kennisquiz De Slimste Mens waar zij het schopt tot de halve finale.

In 2013-2014 is Anne-Marie samen met Bastiaan Ragas te zien in de muzikale voorstelling Maar je krijgt er wel heel veel voor terug onder regie van Diederik Ebbinge en speelde ze een grote rol in de speelfilm Kenau, in de regie van Maarten Treurniet.

In 2015 schittert Anne-Marie in de tv serie Goedenavond Dames en Heren en neemt ze twee speelfilms op waarin ze een hoofdrol vertokt; de actie komedie Hallo Bungalow (release december 2015) en de romantische komedie Rokjesdag (release voorjaar 2016).

In het najaar 2015 speelde Anne-Marie samen met Bastiaan Ragas in de voorstelling Zij is de Baas en in de muzikale voorstelling We Want More. 

In seizoen 2016 /2017 speelt Anne-Marie haar eerste solovoorstelling: De Exoot. 

CONTACT
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com