Anna Raadsveld

Marlous Dirks Marlous Dirks Marlous Dirks Marlous Dirks Marlous Dirks Goedenavond Dames en Heren
Anna Raadsveld
Bekend van o.a.:
Goedenavond Dames en Heren, Het Nationale Toneel, Hoe Duur Was de Suiker, Lellebelle

Anna Raadsveld (1990) is actrice en in 2014 afgestudeerd aan de Toneelschool in Maastricht.

Al op 17-jarige leeftijd maakt Anna haar acteerdebuut in de bioscoophit Timboektoe van Dave Schram. Vervolgens speelt ze een rol in de Telefilm De Fuik van Mischa Kamp, in de NTR Kort! Terugweg en de veelgeprezen jeugdserie De Daltons, de jongensjaren.

Haar grote doorbraak als actrice komt als de rol van Belle in de door Pupkin Film geproduceerde Telefilm LelleBelle. Hierna volgen rollen in Overspel, de One Night Stand ‘Bowy is Binnen’ en de speelfilm Smoorverliefd, waarin ze één van de hoofdrollen vertolkt. 

In 2013 is ze te zien in de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival Hoe duur was de suiker van regisseur Jean van de Velde.

In het seizoen 2013/2014 is ze bij Toneelgroep Amsterdam te zien in de voorstellingen De Vrek, Othello en Opening Night in de regie van Ivo van Hove.

Anna studeert in 2014 af van de Toneelacademie van Maastricht met de voorstelling ‘De Meeuw’ van Tsjechov in de regie van Steven van Watermeulen.

In 2015 is Anna te zien in de hoofdrol van de nieuwe Nederlandse tv serie "Goedenavond Dames en Heren" en in de voorstelling "Solness" bij Het Nationale Toneel, waarvoor ze in 2016 een nominatie voor een Colombia ontving.

In 2017 was Anna te zien als Masja in Tsjechov's Een Meeuw van Toneelgroep Oostpool.

WEBSITE